Mestá a obce dostanú na opravu výtlkov osem miliónov eur

17.04.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Mestá a obce dostanú na opravu výtlkov spolu osem miliónov eur. Návrh na uvoľnenie prostriedkov štátneho rozpočtu na riešenie kritického stavu cestnej infraštruktúry po zimnej prevádzke dnes schválila vláda SR.
Bratislava a Košice si oproti pôvodne plánovanej sume prilepšia. V prípade hlavného mesta to namiesto 307.840 eur bude 1,3 milióna eur a Košiciam sa táto suma zvýšila z 138.500 eur na 700.000 eur. "Zvyšných šesť miliónov eur sa rozdelí medzi ďalšie mestá a obce na Slovensku podľa dĺžky ciest, o ktoré sa starajú," priblížil po rokovaní minister financií Peter Kažimír.
Ako ďalej poznamenal, je teraz na ministerstve dopravy, dokedy im tieto finančné prostriedky uvoľní. "Je to na spolupráci rezortu dopravy s príslušnými mestami a obcami. Ale je to otázka dní, nemáme dôvod zdržiavať," dodal.
S návrhom na pomoc samosprávam vo výške 16 miliónov eur súhlasila vláda ešte 13. marca. Prerozdelenie polovice z tejto sumy pre vyššie územné celky následne odsúhlasila 20. marca.
 

Vyberte región